Մածուն

Մածունը(կամ քամած մածունը)-հայկական խոհանոցի օգտակար ուտեստներից մեկն է, որը լեռնային երկարակեցության հիմքն է հանդիսանում: Իհարկե, աշխարհի տարբեր գիտնականներ մշտապես իրենց փաստարկներն ունեն մածունի օգտակարության մասին, բայց մեզ համար լավագույն ապացույցը այս ուտեստի օգտակարությունն է` մեր տատիկների ու պապիկների քաջ առողջությունն է: Իմիջիայլոց, նշենք նաև, որ մածունից է պատրաստվում Հայաստանում այդքան հայտնի թանը իր հրաշալի բույրով: Նաև, որ քամած մածունից է պատրաստվում, հռչակավոր հայկական խաղողի տերևներով դոլմայի սոուսը: Մածունը կարելի է ուտել, որպես նախաճաշ, կամ աղանդեր ճաշից հետո և որպես թեթև ու օգտակար ընթրիք: Իսկ որպես անզուգական համային փունջ՝ հրաշք մածունը խորհուդ է տրվում ուտել հայկական ընկույզի, սպիտակ կեռասի կամ ծիրանի մուրաբանների հետ:

Կոնտակտային տվյալներ

  • +374 10 54 67 28
  • +374 10 58 76 26
  • +374 98 58 76 26
  • +374 99 58 76 26
  • +374 96 58 76 26
  • planetaclub9@gmail.com
  • Իրավաբանական հասցե՝ Երևան,
    Վազգեն Սարգսյան 26/6
  • Հայաստան, 0010, Երևան
    Վազգեն Սարգսյան փող., 26/3 շենք