Դոլմա

«Դոլմա» խաղողի տերևներով՝ գարնանը հավաքում են խաղողի վազի տերևներ եւ այն հատուկ ձեւով միմիանց հետ սիգարաձեւ փաթաթած պահում են մինչեւ աշուն։ Աշնանը այն արդեն լիովին պատրաստ վաճառում են։Այդպիսի ձեւով պահպանված խաղողի տերեւներից էլ պատրաստվում է հռչակավոր հայկական «դոլման»։ Այն հայտնի է դեռեւս ուրարտական ժամանակներից, կարելի է նույնիսկ ասել այն աշխարհի առաջին պատենտավորված կերակուրն է, քանի որ արդեն 3000 տարի է պատրաստում են միայն հայերը։«Դոլմայի» միսը աղացված կամ լավ ծեծված վարազի միս է, որը խառնում են բրնձի եւ համեմունքների հետ, այնուհետեւ, ըստ ճաշակի աղ անելուց հետո, թողնում են, որ կես օր այս զանգվածը հանգստանա։ Հետո այն մասը գնդիկների 20-30 գ. վերածելով, փաթաթում են խաղողի տերեւների մեջ եւ եփում։Պատրաստի «դոլման» ուտում են միայն նրա հետ մատուցված հալած յուղի եւ սխտորով պատրաստված մածունի հետ։ «Դոլմայի» վրա լցնում են յուղ, սխտորով մածուն եւ այդ անմահական ուտելիքը համտեսում են հայկական գինով։

Կոնտակտային տվյալներ

  • +374 10 54 67 28
  • +374 10 58 76 26
  • +374 98 58 76 26
  • +374 99 58 76 26
  • +374 96 58 76 26
  • planetaclub9@gmail.com
  • Իրավաբանական հասցե՝ Երևան,
    Վազգեն Սարգսյան 26/6
  • Հայաստան, 0010, Երևան
    Վազգեն Սարգսյան փող., 26/3 շենք